Hjem » Teknologi » Google EnergySense strømstyring for hjemmet

Google EnergySense strømstyring for hjemmet

Google EnergySense 2Android Police melder at Google jobber med en løsning for smarte hjem kalt EnergySense. I første omgang ser det ut til at dette vil være en web og app-basert løsning for styring av termostater og overvåking av klima i hjemmet, men det er åpent for ytterligere utvidelser senere. Google har også tidligere prøvd seg på tjenester for styring av energiforbruk i hjemmet med løsningen PowerMeter, som var laget for å illustrere hvor mye strøm man brukte og hvor man kunne spare, men dette ble aldri noen suksess. Kanskje EnergySense slår bedre an?


Google EnergySense 1
Som du kan se på skjermbildet over byr Google EnergySense på et svært enkelt og intuitivt brukergrensesnitt, hvor temperatur justeres enkelt ved å dra fingeren opp og ned over temperatur-symbolet. Det er også mulig å opprette forhåndsinnstilte profiler for våken, sovetid, hjemme, og borte, men det er for øyeblikket ingen mulighet for systemet å automatisk velge riktig profil. Dette kommer trolig senere, kanskje i form av et system som sammen med Google Now på mobilen forutser når du kommer hjem eller har tenkt å reise bort.

Google ser ikke ut til å planlegge utvikling av egne termostater eller sensorer, men baserer seg på at løsningen skal kunne kobles til eksisterende produkter på markedet. Smarte hjem og energistyring er i vinden for tiden, og det er ikke overaskende at Google prøver å være å front på dette markedet, da dette trolig bare er starten på en revolusjon innen smarte apparater og tjenester i hjemmet. Google ser helt sikkert for seg en fremtid hvor google er bindeledded mellom alle apparater og dingser i ditt liv, og Google Now i fremtiden skal kunne tilby deg veldig mye mer enn værmeldingen og reisetiden hjem.
Google EnergySense 3
Forøvrig har vi tidligere presentert en løsning fra norske Viva som også ser for seg smarte hjem som lærer dine hverdagsrutiner i forsøket på å skape et smart hjem. Du kan lese mer om Viva her: Møt Viva – Det smarte hjemmet

Likte du denne saken? Hvorfor ikke abonnere på saker fra ITFamilien?

Abonner på nyhetsbrevet!
* = obligatorisk felt

Om Per Johnsen

Se også

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Hva er VPN?

VPN er en form for beskyttelse og identifiserings tjeneste som har blitt populær de siste …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Plagsomme sprettoppvinduer...

.. er det ingen som liker, men heldigvis er de lett å bli kvitt! Vi i ITFamilien jobber hardt med denne bloggen, og blir kjempeglad om du viser din støtte ved å like/dele oss på Facebook, Google+, eller Twitter. Som takk lover vi at du ikke får se flere sprettoppvinduer!

Ikke lik ITFamilien, jeg foreretrekker sprettoppvinduer

Liker du ITFamilien?

Vis oss din støtte - lik eller del oss, og ta farvel med plagsomme sprettoppvinduer!