Hjem » Familie » Familievennlige aktiviteter på Island som barna vil elske

Familievennlige aktiviteter på Island som barna vil elske

Island er kjent for sitt unike landskap og morsomme aktiviteter. Dette gjør det til et perfekt reisemål for familier som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige. Barna vil elske å utforske de geotermiske underverkene på øya, å møte islanske hester og nydelige fossefall i vakre omgivelser.

Utforsk geotermiske underverk

En av de mest kjente geotermiske attraksjonene å sjekke ut når man er på tur i Island er Geysir. Dette er en varm kilde som periodisk sender ut vann og damp i luften. Barna vil bli fascinert av de kraftige utbruddene og den boblende aktiviteten. Det er også mulig å ta en tur til Strokkur, en annen geysir i nærheten som har regelmessige utbrudd hvert 5-10 minutt.

Et annet spennende sted å utforske er Den blå lagune. Dette er en naturlig varm kilde som er perfekt for en avslappende og morsom opplevelse for hele familien. Barna kan bade i det varme vannet i tillegg til å leke i gjørmen som finnes i området. Det er også mulig å ta med seg flytemadrasser og leke i det turkise vannet.

Møt de sjarmerende islandske hestene

Island er kjent for sine vakre og unike hester. Ta med barna på en ridetur og la dem oppleve islandshestens særegne gangart, tölt. Det finnes mange gårder rundt om på Island som tilbyr rideturer for både nybegynnere i tillegg til erfarne ryttere. Barna vil elske å bli kjent med de vennlige og rolige hestene, og det vil definitivt bli et minne for livet. De er ofte veldig tillitsfulle og danner sterke bånd med menneskene som tar seg av dem. Dette gjør dem til flotte følgesvenner samt terapihester. Dere kan ri gjennom vakre landskap, langs fjorder og over grønne enger. Dette er en aktivitet som både barna og dere som foreldre vil sette pris på.

Opplev magiske fossefall

Island er kjent for sine imponerende fossefall, og det er en opplevelse barna vil elske. Ta med familien på en tur til en av de mest kjente fossefallene, som for eksempel Gullfoss eller Seljalandsfoss. Her kan dere beundre den mektige kraften i vannet i tillegg til å føle den forfriskende sprayen fra fossen. Husk å ta med kameraet, for dette er et øyeblikk dere vil ønske å forevige.

Island har så mye å tilby for familier som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige. Utforsk de geotermiske underverkene, møt de sjarmerende islandske hestene og opplev de magiske fossefallene. Dette er aktiviteter som vil skape minner for livet og gi barna en unik opplevelse av Islands fantastiske natur.

Om Per Johnsen

Se også

Ny kampanje skal få familien til å kose seg med dataspill

Pressemelding, 1/12 2021 Gode rammer for spill i familienDataspill er en stor del av hverdagen …

Burde man bruke filter på nettverket hjemme?

Internett har åpnet opp veldig mange muligheter for både store og små. Samtidig så har …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.