Hjem » Familie » Ny kampanje skal få familien til å kose seg med dataspill

Ny kampanje skal få familien til å kose seg med dataspill

Pressemelding, 1/12 2021

Gode rammer for spill i familien
Dataspill er en stor del av hverdagen for mange danske familier, hvor spillene brukes til  underholdning, undervisning og sosialt samvær med venner. Både barn, unge og voksne spiller dataspill daglig, og det stiller økte krav til foreldrene og familien.

«Kampanjens budskap er tydelig: Det er herlig å spille dataspill – spesielt hvis det foregår med regler og avtaler som alle i familien trives med, sier Daniel Reynolds, som er formann i ANGI Nordic.

I dag er gjennomsnittsalderen på en dataspiller over 30 år, og det finnes mange spill som er laget til voksne spillere. Noen spill må spilles alene, og andre spill spilles av tusenvis av spillere samtidig. I noen spill kan du chatte med folk du ikke kjenner og aldri har møtt. Andre spill tilbyr kjøp av tilleggstjenester inne i selve spillet.

«Kampanjen vår er en guide som skal hjelpe foreldre til å forstå dataspill, og det å kunne skape et godt og sunt miljø for dataspill i familien. Det er en veldig god idé å få oversikt og forståelse for hvilke typer spill som finnes, hvordan man tilpasser spill i familien og hvordan man skaper de beste rammene for spill i familien, sier Daniel Reynolds.

Merking av spill hjelper
Alle dataspill er vurdert og merket i henhold til PEGI-aldersklassifisering. PEGI står for Pan European Game Information og er en europeisk merkeordning, som viser hva spillet inneholder og hvem det er designet til.

«PEGI-aldersklassifisering sier noe om spillets lyd- og bildeside, så den er altså ikke relatert til spillets vanskelighetsgrad. Klassifiseringen handler kun om innholdet i spillet, sier Daniel Reynolds.

«Derimot kan du se om spillet for eksempel inneholder muligheter for ekstrakjøp, chat med andre spillere eller for eksempel vold eller narkotika. Vi hjelper derfor foreldre med å gjøre seg kjent med aldersmerkning og de forskjellige ikonene for innhold, som man kan se på alle dataspill.»

Nettside og håndbok
På nettsiden angi-nordic.com/playsafe-no kan foreldre få råd og veiledning, her kan du også laste ned en foreldrehåndbok om dataspill, som gir en grunnleggende forståelse for å kunne skape de beste rammene, foreldrekontroll og de ulike typer spill.

Om Per Johnsen

Se også

Burde man bruke filter på nettverket hjemme?

Internett har åpnet opp veldig mange muligheter for både store og små. Samtidig så har …

Morsomme eksperimenter å gjøre når det er kaldt

Er dere lei av vinteren og har prøvd å engasjere barna i alle vinterleker dere …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.