Hjem » Underholdning » Gode apper og spill for barn 1-3 år
mobil spill
© zea_lenanet - Fotolia.com

Gode apper og spill for barn 1-3 år

Som far til en jente på snart 3 år har jeg prøvd en del spill og apper for mobil og nettbrett, og her kommer mine anbefalinger for alderen 1-3 år. De ulike applikasjonsbutikkene florerer av dårlige og ofte amatørmessige spill, mange av dem er bare laget for å lure barna til å trykke på kostbare lenker. Det er vanskelig å finne frem i jungelen av apper, så her er mine anbefalinger!

 

 

Før du leser denne artikkelen må du gjerne lese min forrige artikkel Barn og nettbrett – barnevakt eller læring?.

ZOOLA Free animal sounds game

zoolaDette er en fin app for de aller minste, som kan lastes ned gratis fra Google Play Store.Det finnes også en betalt versjon, men gratisvarianten er helt tilstrekkelig i begynnelsen. Blir appen populær er det ingenting i veien for å kjøpe den fulle versjonen senere. Gratis-varianten er heller ikke unødvendig påtrengende med reklame for å betale. Dette er en enkel app, med et antall sider med bilder av dyr i forskjellige kategorier. Et trykk på ett av dyrene viser et pent bilde og spiller lyden dyret lager. Hvert dyr presenteres med 4 bilder med lyd, et bilde av «pappaen», ett bilde av «mammaen», ett bilde av «babyen», og ett bilde med kjærlighet som tema, sistnevnte med en kort musikksnutt til.

 

Trommesett (Real Drum)

realdrum app spillEnda en app de aller minste koser seg med som kan lastes ned fra Google Play Store. Dette spillet er gratis og reklamefritt, og lar barnet slå på trommer på skjermen. Kanskje ikke det mest krevende eller lærerike, men smårollinger liker det, og det trener øye hånd koordinasjon, og generelt trener barnet i å bruke en berøringsskjerm. Denne appen kan bli noe monoton, spesielt kanskje for foreldrene, men den er fin som avbrudd dersom barnet har opplevd en annen app som vanskelig, og trenger å gjenvinne litt mestringsfølelse.

 

Kids Socks

kids socks app spillDette er et enkelt spill som har vist seg å være populært fra overraskende tidlig alder. Spillet kan lastes ned gratis på Google Play Store. Spillet går ut på å sette sammen sokker til par. Noen av sokkene er ganske like, så det kan være vanskelig å lage par i begynnelsen, men iblant er barnet heldig. Uansett læres logikk og finmotorikk. Det finnes en betalversjon, men gratisversjonen inneholder ikke påtrengende reklame for denne.

 

Balloon Boom for Kids

balloonboomEnda et spill som de aller minste synes er festlig. Spillet kan lastes ned gratis fra Google Play Store. Spillet går enkelt og greit ut på å sprekke ballonger med fingrene. Barnet for god trening av finmotorikk og bruk av berøringsskjerm som kommer godt med når spillene blir mer avansert senere.

 

Barn Explorer

barn explorer app spillDette er en app som inneholder 17 småspill av varierende vanskelighetsgrad, noe som gjør at de fleste barn fort kan finne sine favoritter. Appen kan lastes ned fra Google Play Store og byr på puslespill, tegning, musikk og lyder, stabling av klosser, telling, med mer. Kvaliteten er stort sett ok på minispillene, og navigasjon mellom spillene lett nok til at en 2-åring klarer det selv. Noen av spillene forutsetter kjøp i appen.

 

Buzzle

buzzle app spillDette er et veldig populært puslespill for barn over 2 år. Spillet kan lastes ned fra Google Play Store, og byr på en rekke fengende puslespill, hvor figurer skal plasseres inn i et bilde. Hver figur har sin egen lyd, og spillet har en fin fanfare når hvert brett er fullført. Spillet er i utgangspunktet gratis, men det er mulig å kjøpe flere puslespill om man ønsker det. Valg av puslespill er lett, så barnet finner sine favoritter fort.

 

Bukkene bruse

bukkene bruse spill appBukkene bruse er eneste helnorske app, og for et koselig lite eventyrspill! Barnet vil elske dette, og det vil trolig du og (de første gangene). Spillet kan lastes ned fra Google Play Store, og koster en liten slant som er helt verdt det. Spillet er visuelt slående, og fullt av små morsomme detaljer for små og store. Siden eventyret er relativt kort er også spillet veldig for å spille gjennom, men barnet kommer nok til å spille dette utallige ganger på grunn av alle de morsomme tingene å trykke på, og selvfølgelig at trollet er kjempestas å få stange til slutt.

 

Lego Duplo Train

legoduplotrainDette er et artig lite spill for barn over 2 år. Spillet kan lastes ned på Google Play Store, og er helt gratis og reklamefritt (med unntak av den åpenbare produktplasseringen). Spillet går ut på å først sette sammen et tog av et utvalg vogner, og deretter kjøre toget noen minutter til stoppestedet. Underveis stopper toget på stasjoner og avhengig av valgte vogner skal det lastes eller losses varer med heisekran, eller pasasjerer gå av eller på toget. Alt er veldig intuitivt og lett å forstå for små barn.

 

Det var det jeg hadde i denne omgang. Har dere andre apper dere liker må du gjerne fortelle om det i kommentarfeltet under artikkelen!

Om Per Johnsen

Se også

Morsomme eksperimenter å gjøre når det er kaldt

Er dere lei av vinteren og har prøvd å engasjere barna i alle vinterleker dere …

Karsten og Petra på vinterferie Karsten

Karsten og Petra på vinterferie

24 januar kan vi igjen se Karsten og Petra på kino, denne gang på vinterferie! …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.