Hjem » Teknologi » Finsk barneskole bytter bøker med nettbrett
nettbrett i skolen
Foto: Morten Oddvik - Flickr.com

Finsk barneskole bytter bøker med nettbrett

En finsk førsteklasse skal klare seg uten bøker de fire neste årene. Bøker erstattes av nettbrett i et modig eksperiment ved Savonlinne universitetsskole, en liten barne- og ungdomsskole tilknyttet Universitetet i Øst-Finland. To førsteklasselærere fikk valget mellom å bare benytte nettbrett, eller å ha tradisjonell undervisning, og den ene klassen går nå inn i en periode på 4 år hvor de bare skal benytte nettbrett. Over de 4 årene får klassen ikke penger til bøker, da pengene istedet blir brukt til å kjøpe inn nettbrett.

 

Kilde og den fulle historien: Forskning.no – Ny læring med nettbrett på Finsk barneskole

Selv synes jeg dette er et spennende og litt modig valg. Bruk av nettbrett i undervisningen vil jeg tro kan føre til veldig engasjerte barn, men det kan også føre til veldig distraherte barn. Læreren bør nok ha en eller annen kontroll med hva som installeres på nettbrettene, og jeg vil tro det kan være problematisk å skaffe egnede apper og materiale på nettbrettene til å dekke pensum for 1-4 klasse barneskole. Det er neppe en selvfølge at skolens bøker finnes på digital form, og da må læreren finne alternativer.

Hva er dine tanker om å droppe bøker i barneskolen? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under artikkelen!

Om Per Johnsen

Se også

Hvordan blir fremtiden til dataspill?

Dataspill har virkelig vært i en voldsom utvikling over de siste årene. Hvis du var …

Vi ringer mindre, men kommuniserer mer?

«Vi snakker mindre i telefon, men vi kommuniserer mer» – forteller Hans-Petter Nygård-Hansen i en …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Plagsomme sprettoppvinduer...

.. er det ingen som liker, men heldigvis er de lett å bli kvitt! Vi i ITFamilien jobber hardt med denne bloggen, og blir kjempeglad om du viser din støtte ved å like/dele oss på Facebook, Google+, eller Twitter. Som takk lover vi at du ikke får se flere sprettoppvinduer!

Ikke lik ITFamilien, jeg foreretrekker sprettoppvinduer

Liker du ITFamilien?

Vis oss din støtte - lik eller del oss, og ta farvel med plagsomme sprettoppvinduer!