Hjem » Teknologi » Finsk barneskole bytter bøker med nettbrett
nettbrett i skolen
Foto: Morten Oddvik - Flickr.com

Finsk barneskole bytter bøker med nettbrett

En finsk førsteklasse skal klare seg uten bøker de fire neste årene. Bøker erstattes av nettbrett i et modig eksperiment ved Savonlinne universitetsskole, en liten barne- og ungdomsskole tilknyttet Universitetet i Øst-Finland. To førsteklasselærere fikk valget mellom å bare benytte nettbrett, eller å ha tradisjonell undervisning, og den ene klassen går nå inn i en periode på 4 år hvor de bare skal benytte nettbrett. Over de 4 årene får klassen ikke penger til bøker, da pengene istedet blir brukt til å kjøpe inn nettbrett.

 

Kilde og den fulle historien: Forskning.no – Ny læring med nettbrett på Finsk barneskole

Selv synes jeg dette er et spennende og litt modig valg. Bruk av nettbrett i undervisningen vil jeg tro kan føre til veldig engasjerte barn, men det kan også føre til veldig distraherte barn. Læreren bør nok ha en eller annen kontroll med hva som installeres på nettbrettene, og jeg vil tro det kan være problematisk å skaffe egnede apper og materiale på nettbrettene til å dekke pensum for 1-4 klasse barneskole. Det er neppe en selvfølge at skolens bøker finnes på digital form, og da må læreren finne alternativer.

Hva er dine tanker om å droppe bøker i barneskolen? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under artikkelen!

Om Per Johnsen

Se også

De beste datamaskinene å vurdere i 2023

Datamaskiner er en essensiell del av dagens samfunn, og i takt med den raske teknologiske …

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.