Hjem » Teknologi » Smarte tannbørster
Kolibree elektrisk tannbørste

Smarte tannbørster

På årets CES (Consumer Electronics Show) i januar viste Kolibree frem det som skal være verdens første «smart-tannbørste», og på MWC (Mobile Word Congress) som starter om en liten uke skal Procter & Gamble (selskapet bak Oral-B) vise frem sin smarte elektriske tannbørste. Tannbørstene er utstyrt med sensorer og kommuniserer med en app på brukerens smarttelefon. Vi har fått smarte tv’er, smarte mobiler, og snakker om smarte hjem, men er det egentlig noen som har savnet smarte tannbørster? Tvilsomt..

Både Kolibree og Procter & Gamble ser for seg følgende funksjoner og fordeler:

  • Tannlegen kan «programmere» inn sin «behandlingsplan» eller fokusområder i appen
  • Viser hvor lenge det er til du er ferdig å pusse
  • Gir deg beskjed om hvilke tenner som trenger mer puss
  • Gir beskjed om du pusser for hardt
  • Gir poeng på tannpussen

Det høres kanskje ut som enda et markedstriks fra produsentene for å få solgt enda dyrere tannbørster? Det antydes priser rundt 2000,- kroner så billig blir det ihvertfall ikke! Men så kom jeg endelig over et godt argument for en smart tannbørste:

  • Andre apper på smartmobilen får tilgang til data fra tannbørste-appen

Smarte tannbørster med kunstig intelligens åpner en helt ny verden for småbarnsforeldre som sliter med å få barna sine til å pusse tennene sine! Det betyr nemlig at produsenter av mobilspill kan lage spill som styres med tannbørsten! Jeg har dessverre ikke fantasien til en spillutvikler, men jeg tviler ikke på at her kommer vi til å se mange artige innslag, som vil få barna til å pusse hver eneste tann gullende ren både morgen og kveld..

Hva tror du? Vil barna i fremtiden konkurrere med venner i tannpuss?

Husk å melde deg på vårt nyhetsbrev og få ITFamiliens artikler på epost:

[mailchimpsf_form]

Om Per Johnsen

Se også

De beste datamaskinene å vurdere i 2023

Datamaskiner er en essensiell del av dagens samfunn, og i takt med den raske teknologiske …

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.