Hjem » Teknologi » Møt Spot, Googles nye robot-hund

Møt Spot, Googles nye robot-hund

Spot er kanskje ikke like søt som robot-hundene vi finner i lekebutikkene, men den er desto mer imponerende! Det er nå litt over ett år siden Google gjorde store oppkjøp innen robot-industrien, og alle lurte på hva en søkemotor skulle med roboter. Ett av selskapene som ble kjøpt opp er lille Boston Dynamics, og de har nå sluppet en video av deres seneste robot; Spot!

Før oppkjøpet hadde Boston Dynamics gjort seg bemerket med et par roboter, blant annet den relativt skumle men imponerende gassdrevne roboten Wildcat, som kunne gallopere raskere enn Usain Bolt løper (video nederst i artikkelen).

Spot er heldigvis ikke like fryktinngytende som Wildcat, selv om den ikke akkurat er noen kosedyr den heller. Spot går på batteri i steden for gass, og vi ser tydelig at Boston Dynamics har jobbet mye med robotenes kropsbeherskelse, noe de tydelig viser med å gi roboten et par solide spark i siden! Det er nesten så man får litt sympati med roboten der den veldig levende prøver å holde balansen.

Til de som ser frem til å få en renslig robot-hund i familien må vi desverre skuffe. Spot vil nok aldri bli et kjæledyr. Boston Dynamics største kunde er DARPA, USAs militære forskningsorganisasjon, og robothunden er først og fremst tiltenkt farlige transportoppdrag innen militær og redningstjenester. Men kanskje vi en dag kan se søsken av Spot i arbeid som budhunder, sivile redningsoppdrag, og førerhunder?

Se videoen av Spot her:

Og den skumle storebroren Wildcat kan du se her:

Det er med blandede følelser jeg ser sånne videoer. På den ene siden er jeg måpende imponert over hvor langt robotteknologi har kommet, samtidig vandrer tankene mot en del filmer med heller dystre fremtidsvisjoner. Hva ville du gjort om du på en sen kveldstur møtte på en slik skapning i full gallopp?

 

Om Per Johnsen

Se også

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Hva er VPN?

VPN er en form for beskyttelse og identifiserings tjeneste som har blitt populær de siste …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Plagsomme sprettoppvinduer...

.. er det ingen som liker, men heldigvis er de lett å bli kvitt! Vi i ITFamilien jobber hardt med denne bloggen, og blir kjempeglad om du viser din støtte ved å like/dele oss på Facebook, Google+, eller Twitter. Som takk lover vi at du ikke får se flere sprettoppvinduer!

Ikke lik ITFamilien, jeg foreretrekker sprettoppvinduer

Liker du ITFamilien?

Vis oss din støtte - lik eller del oss, og ta farvel med plagsomme sprettoppvinduer!