Hjem » Teknologi » La mobilen bidra til kreftforskningen når du sover
samsung power sleep
© Samsung Electronics

La mobilen bidra til kreftforskningen når du sover

Dagens mobiltelefoner er faktisk relativt kraftige maskiner. Flere har prosessorer på 2-4 kjerner og yter 1.8 Ghz eller mer. Det er faktisk ikke så veldig langt unna hva ordinære datamaskiner gjør! Nå har Samsung i Østerike og universitetet i Wien gått sammen og laget en gratis Android app som lar deg donere mobiltelefonens prosessorkraft når du selv sover.

Appen heter «Samsung Power Sleep» og fungerer hovedsaklig som vekkerklokke, men dersom telefonen er koblet til lading, wifi er tilkoblet, og batteriet fullt, vil appen begynne å prosessere data som den henter fra «Similarity Matrix of Proteins»-databasen. Arbeidet går ut på å beregne molekylære protein-sekvenser, et svært tungt arbeid som ved hjelp av prøving og feiling prøver å finne proteinsekvenser som kan fungere. Dette gir svært verdifulle data til forskere som jobber med gener, arv, biokjemi, molekylær biologi, og kreftforskning.

Samsung Power Sleep kobler seg til «Berkeley Open Infrastructure for Network Computing» (BOINC), et allerede eksisterende nettverk av rundt 60.000 datamaskiner verden over, som alle låner bort prosessorkraft når eieren ikke bruker datamaskinen. Alle maskinene (og nå mobilene) blir så tilgjengelig for forskere som ønsker å få utført tunge matematiske beregninger, men som ikke har superdatamaskiner tilgjengelig.

Appen er enkel å bruke; du setter vekketidspunkt på hovedskjermen, og kan velge repeterende alarm, lengde på snooze, og alarmlyd. Når alarmen er satt kan du bla i noen sider som forteller litt om prosjektet det forskes på akkurat nå, og hvor mye din mobil har bidratt med i forskningen.

Samsung Power Sleep er gratis å laste ned fra Google Play Store

Husk å melde deg på vårt nyhetsbrev og få ITFamiliens artikler på epost:

[mailchimpsf_form]

Om Per Johnsen

Se også

De beste datamaskinene å vurdere i 2023

Datamaskiner er en essensiell del av dagens samfunn, og i takt med den raske teknologiske …

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.