Hjem » Hobby » Droner det er gøy å kræsje!
© Flybrix

Droner det er gøy å kræsje!

Elsker ungene Lego? Eller kanskje du liker å fikle med Lego selv på rolige kvelder? Nå har det kommet et produkt på markedet som lar deg lage flygende droner med Lego!

De fleste lekedroner kommer kanskje med et par reservepropeller i tilfelle du kræsjer, og er du riktig uheldig må du teipe eller lime dronen sammen igjen. Ønsket du å bygge egne droner ble prisen plutselig svært høy, og læringskurven voldsomt bratt. Men nå kommer et selskap som kaller seg Flybrix med et Lego-kompatibelt byggesett for å bygge dine helt egne droner!

Man kan faktisk bruke dem på ordentlig også.

© Flybrix
© Flybrix

Byggesettene inneholder motorer, propeller, propellarmer, ledninger, en Arduino-kompatibel styringsenhet, og akkurat nok Lego-klosser til å lage en liten drone. Det er ingenting i veien for å benytte dine eksisterende Lego-klosser for å lage dine helt egne kreasjoner, eller «dronifisere» en av dine allerede eksisterende kreasjoner. Om modellen blir for stor for de 4 motorene kan Flybrix lett oppgraderes opp til 6 eller 8 propeller for økt løftekraft.

Flybrix leverer to byggesett, «Basic» og «Deluxe». Basic kan flys med mobiltelefonen via en Flybrix app for iOS og Android. Ønsker du en «ordentlig» kontroller følger denne med Deluxe-settet.

© Flybrix
© Flybrix

Dette må være den første dronen dronen du kan komme til å kræsje med vilje, for hvem har vel noe i mot å måtte bygge en ny når det er så lett? Lærerikt kan det også være for barna; Hva skjer om man prøver å fly en ubalansert modell? Hva kan man lære fra å se på sensordata tilgjengelig etter en flygetur? Hvordan ser koden ut for styringsenheten, og hva skjer om man modifiserer koden? For nysgjerrige barn (og voksne?) er dette også en morsom måte å lære seg programmering av mikrokontrollere.

Om Per Johnsen

Se også

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Hva er VPN?

VPN er en form for beskyttelse og identifiserings tjeneste som har blitt populær de siste …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Plagsomme sprettoppvinduer...

.. er det ingen som liker, men heldigvis er de lett å bli kvitt! Vi i ITFamilien jobber hardt med denne bloggen, og blir kjempeglad om du viser din støtte ved å like/dele oss på Facebook, Google+, eller Twitter. Som takk lover vi at du ikke får se flere sprettoppvinduer!

Ikke lik ITFamilien, jeg foreretrekker sprettoppvinduer

Liker du ITFamilien?

Vis oss din støtte - lik eller del oss, og ta farvel med plagsomme sprettoppvinduer!