Hjem » Familie » Hvorfor det å gå tur med hunden er positivt for både deg og hunden din?

Hvorfor det å gå tur med hunden er positivt for både deg og hunden din?

Det å ha en hund gir deg som eier flere gode ting. Du får mye kjærlighet, ansvar og ikke minst så betyr hund mosjon for de aller fleste hundeeierne. Det er mange eksempler på folk som har hatt enormt utbytte av å ha en hund som tvinger dem ut på tur. Og ikke minst,alle i «it-familien» som sitter foran datamaskina hele dagen trenger mosjon. I denne artikkelen så skal vi se på helsegevinstene for både hund og hundeier.

Forskning viser blant annet at:

  • Folk som går tur med hunden sin er mer sosiale enn andre mennesker. Dette blir forklart med at de mest sannsynlig for «trent» smalltalken fordi de snakker med andre hundeeiere.
  • Forskning viser at folk som går tur med hund har en bedre helse enn de som ikke gå tur med hunden
  • Hunden som går regelmessig tur har mindre risiko for å bli aggressive og lever lengre enn de som ikke får de samme turene

Som du ser så er det mange grunner til at burde få hunden ut av hundeburet og deg selv opp av sofaen. Veldig mange som har hund går tur med den for lite. Det kommer mest av at de ikke har gjort nok undersøkelse på rasen de har før de har kjøpt seg hund. Veldig mange tenker på det estetiske før det praktiske. I noen tilfeller så har man det man kaller «eventyrblandinger» og da kan det være vanskelig å finne ut hvor mye trim hunden skal ha. Det er uansett ditt ansvar som hundeeier å finne ut hvor mye trim din hund trenger!

Vi anbefaler at man går tur med hunden ofte og prøver å «lære seg» hvor mye tur hunden trenger. Det er viktig for hunden sin helse å få nok trim og det er nok like viktig for deg som hundeier å få nok av mosjon. Hunden og deg selv vinner like mye på mosjonen. God mosjon kan gi deg:

  • Bedre helse
  • Lever lengre
  • Bedre sexdrift
  • Bedre humør

Grunnene ovenfor burde være gode nok i seg selv til å gå tur med hunden din. Vi ønsker jo det beste for våre firbeinte og derfor anbefaler vi at man hele tiden prøver å øke mengden trim. Det er selvfølgelig like viktig med pauser og man trenger ikke å gå like langt hver dag så lenge man sørger for at hunden er ved godt mot!

For å variere turene du har med hunden, og dermed gjøre turene innholdsrike og ikke kjedelige anbefaler vi å ta bilen og reise rundt til forskjellige turstier og turområder andre steder enn der du bor. Man kommer langt med å kjøre 15. min i bil og får da gratis nye turmuligheter. Husk å bruke et hundebur av god kvalitet i bilen slik at hunden er sikret på turen. Gjerne sett inn en skål med vann i buret også så kan du fylle opp det og gi hunden når turen er over.

Om Per Johnsen

Se også

Ny kampanje skal få familien til å kose seg med dataspill

Pressemelding, 1/12 2021 Gode rammer for spill i familienDataspill er en stor del av hverdagen …

Burde man bruke filter på nettverket hjemme?

Internett har åpnet opp veldig mange muligheter for både store og små. Samtidig så har …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.