Hjem » Teknologi » Tinitell – Armbåndstelefonen for småbarn
Foto: Kikstarter

Tinitell – Armbåndstelefonen for småbarn

Har du barn som begynner å bli gamle nok til å gå ut for å leke alene, men som ikke er gamle nok til å få egen telefon? Føles det skummelt å slippe dem ut på egenhånd? Mats Horn, mannen bak Kikstarter-prosjektet Tinitell, opplevde dette dilemmaet selv en dag han besøkte en kamerat; kameratens sønn måtte sitte på rommet å leke med nettbrett i stedet for å gå ut, siden ingen av de voksne hadde anledning til å være med ut. Mats Horn fikk ideen til en enkel armbåndstelefon for små barn, som lar barna ringe hjem, og lar foreldre følge med på hvor barna er.

Ideen resulterte i Kickstarter-prosjektet Tinitell, som for øyeblikket har samlet inn $60.000 av de ønskede $100.000 for å bli realisert etter bare få dager, med 26 dager igjen av kampanjen er det svært trolig at dette prosjektet blir en realitet.

Slike produkter har tidligere skapt debatt. Noen mener at vi utsetter barna for unødvendig overvåking, andre mener at slike produkter lar foreldre «kjøpe seg fri» fra det å være sammen med barna. En ting er sikkert, at slike enheter er fremtidens dingser, og tingenes Internett, som alle mennesker kommer til å ta del i, blir preget av lignende produkter.

Foto: Kikstarter
Foto: Kikstarter

Tinitell er en ha-på-dings for barn, en svært enkel telefon, som lar barn være barn, og gjør det lettere for foreldre å slippe taket når barna er i den alderen at man er skeptisk til å la dem gå ut alene. Armbåndet er robust og vanntett, og kan være med både i sandkasser, sølepytter, og lekestativ. Tanken bak Tinitell er enkelt og greit å la barn få lov til å gå ut når de ønsker, for eksempel på ettermiddagen mens far eller mor lager middag.

Tinitell har innebygget talegjenkjenning hvor barnet kan trykke en knapp og for eksempel si «mamma», og Tinitell vil umiddelbart ringe mor. Barnet kan også bla gjennom kontaktlisten med knappene, Tinitell leser da opp navnet for hver kontakt, og barnet kan trykke på en knapp for å ringe når ønsket navn leses opp. Enklere kan det vel ikke bli! Tinitell kan også motta telefonsamtaler, enten fra alle nummer, eller bare forhåndsdefinerte nummer.

Foto: Kikstarter
Foto: Kikstarter

Tinitell er også enkel å sette opp, enten via Tinitells nettsider, eller en app på mor eller fars smarttelefon. Appen lar deg også se både ringelogger og hvor barnet er på et kart. Tjenesten er sikker, bare du som forelder kan i utgangspunktet se hvor barnet befinner seg, men du kan også tildele tilgang til andre, feks besteforeldre eller barnevakter, om du skulle ha behov for det.

Ta en kikk på videoen under, hva tenker du?

Om Per Johnsen

Se også

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Hva er VPN?

VPN er en form for beskyttelse og identifiserings tjeneste som har blitt populær de siste …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.