Hjem » Teknologi » Hva er VPN?

Hva er VPN?

VPN er en form for beskyttelse og identifiserings tjeneste som har blitt populær de siste årene. Mange gode VPN-er tilbys, med forskjellige funksjoner. De overordnede funksjonene er anonymitet på nett og en ekstern tilkobling for vern av nettverksinformasjon.

God data- og nettsikkerhet er viktig. Refinansiering av utestående betalinger og gebyrer du har blitt lurt inn i er tilgjengelig om uhellet skulle være ute. Mange blir lurt på nett, og trykker på lenker de ikke burde, men som tilsynelatende er helt sikre. Dette er alltid kjipt, og kan unngås.

Mange VPN-er kan hjelpe deg med å navigere nettet sikrere og tilbyr også eksterne tilkoblinger, slik at man ikke risikerer at andre ikke kan se hvor du er tilkoblet til og kan utnytte nettverket ditt. Dette kan også brukes til å la nettsteder tro du er fra andre steder enn du egentlig er, som skjuler deg.

Hvorfor bør du bruke VPN?

Alle bør bruke VPN. Det er et fantastisk produkt og en veldig god tjeneste. De store aktørene har fått godt omdømme, og er til å stole på. Det finnes sjeldent problemer med dem, og for de aller fleste formål holder det i massevis. Det fungerer kjempebra til hverdagsbruk, og i jobbsammenheng.

Å være anonym handler ikke alltid om at man vil skjule sin egen identitet, men det for en datamaskin kan det også bety at man hindrer andre fra å se og manipulere nettverksidentiteten din. At andre får tilgang til nettverket og datamaskinen din kan ha veldig store konsekvenser.

Med godt nettvett og gode verktøy som skjermer deg fra mye av det man bør være på vakt etter automatisk, kan du trygt og med sikkerhet surfe nettet og arbeide med sensitive opplysninger og dokumenter, for eksempel. Du skjermer deg altså fra at andre titter på deg og ditt arbeid.

Topp 3 fordeler med VPN!

Bruk av VPN har mange fordeler. Man er sikrere på nett, man er anonym i tilkoblinger og man er på en måte sikkerhetsstemplet i møte med enkelte nettsteder man ikke tidligere var det. Mange selskaper med VPN tjenester tilbyr filter for innhold, og tilbudet har uendelig med fordeler.

Her er de 3 største fordelene med VPN, ifølge oss, ganske generelt og innbyrdes:

  1. Nettsikkerhet – beskytter datamaskinen og nettverket ditt, viktige for alle, også firmaer
  2. Anonymitet – beskytter privatliv, ofte viktig for private aktører og i jobbsammenheng
  3. Åpner blokkeringer – En bonus for alle, i personlig sammenheng

Vi har valgt denne rekkefølgen fordi nettsikkerhet er såpass viktig. Mange blir lurt, og ender i kinkige situasjoner. Økonomisk ubalanse kan ofte fikses med refinansiering av smålån, men vil bli stoppet om man er forsiktig og tar i bruk de tjenestene som er tilgjengelige. VPN er et godt verktøy i dette tilfelle.

Det er åpenbart flere fordeler med VPN enn disse tre, som vi har valgt av grunnene nevnt over, men dette er det man umiddelbart blir møtt med, og som man er tjent med på et grunnleggende nivå. Nettsikkerheten er den største grunnen til at mange oppsøker VPN tjenester.

Om Per Johnsen

Se også

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Hvordan blir fremtiden til dataspill?

Dataspill har virkelig vært i en voldsom utvikling over de siste årene. Hvis du var …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.