Hjem » Samfunn » 1 av 10 vurderer å leie ut i ferien
skyer
© Alexandr - Fotolia.com

1 av 10 vurderer å leie ut i ferien

Det blir norgesferie for mange i år også, og ni prosent vurderer å leie ut i forbindelse med ferie i løpet av året. – Det kan være både smart og økonomisk å leie ut egen bolig, sier Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

En ny undersøkelse utført av Norstat for Codan Forsikring viser at ni prosent av de som eier egen bolig eller fritidsbolig vurderer å leie ut i forbindelse med ferie i løpet av året.

– Det har vært en enorm etterspørsel etter hytter det siste året, og det kan se ut som flere benytter anledningen til å leie ut når huset eller hytta uansett står tomt. Det er en fin måte å nedbetale lånet eller spe på inntekten på, sier Richvoldsen.

Finn.no fortalte tidligere i vår om at det er en tredobling i antall leiekontrakter sammenlignet med samme tid i fjor. Korona og sommerferie i Norge gjør at mange sikrer seg leiebolig i ferien tidlig.

UTLEIESOMMER: Gi beskjed til forsikringsselskapet ditt om du vurderer å leie ut, er rådet fra Codan forsikring. Foto: iStock.

Gi beskjed til forsikringsselskapet

– Er du en av dem som vurderer å leie ut boligen eller hytta er det viktig at du sier fra til forsikringsselskapet ditt og sørger for at du har forsikring som også dekker skader ved utleie, forteller han. 

Det er også lurt å sørge for å gjøre en ordentlig avtale med dem du leier ut til, inkludert et depositum for eventuelle skader eller hærverk, og gjerne sjekke referanser om du bruker utleieportaler som tilbyr dette.

­­– De fleste behandler leieboliger pent, men vi har også hørt skrekkhistorier. Det er ikke så hyggelig å komme tilbake til et hus med nedsølte, ødelagte møbler eller der gjenstander er stjålet, sier Richvoldsen.

Det viktigste er altså å informere forsikringsselskapet, slik at forsikringen dekker eventuelle skader, både på selve boligen og på løsøre. Tyveri i utleid bolig regnes som underslag, og er ikke dekket av forsikringen, siden man har latt personene inn i boligen selv, og gitt dem nøkkel.

Derfor er det lurt å fjerne spesielt verdifulle gjenstander. Det er også smart å ta bilder av boligen før gjestene kommer, og å sjekke røykvarslere og brannslokningsapparat.

Dette må du som leier feriebolig huske på

Han minner også om at de som skal leie bolig må huske reiseforsikring. Den kan dekke skader som du kan være uheldig å påføre stedet.

– Det er ikke bare den som leier ut som må ha forsikring. Dersom du av noen grunn ikke får reist til ferieboligen du har leid på grunn av sykdom eller liknende, vil en reiseforsikring kunne dekke avbestillingen eller tidligere hjemreise, sier Richvoldsen.

Om Per Johnsen

Se også

Strengere straff for å dele krenkende bilder, film og lydopptak av andre

Personer som deler krenkende eller åpenbart private bilder, filmer og lydopptak av andre, kan nå …

Familiebolig

Nyoppført bolig – et praktisk og forutsigbart alternativ som passer hele familien

I Norge er det sterke tradisjoner rundt det å eie egen bolig, store deler av …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.