Hjem » Hobby » Dette gjelder når du kjører bil med hund

Dette gjelder når du kjører bil med hund

Har du fått et nytt firbeint familiemedlem? Det å få hund er en stor glede for hele familien, og når man får hunden så kan man se frem til mange gode år med en hel haug av gode minner og koselige stunder. For det å ha hund er helt fantastisk, og hunden vil være med på å berike livet ditt på måter du ikke hadde forestilt deg. 

Men det er heller ingen hemmelighet at det å ha hund er krevende til tider. Det krever utrolig mye trening, og den treningen skal fortsette gjennom hele hundens liv. Det er en del ting som skal tilvennes, og det er en del utstyr som er uunnværlig for hunden. En av disse tingene er det å kjøre bil med hunden. Hunden skal jo være med på besøk, dra på hytta og det er viktig å skape gode forhold for hunden i bilen. I denne artikkelen vil vi gi deg noen gode tips til turer på veien. 

Bruk et godt hundebur

Invester i et godt hundebur som hunden kan ligge i når dere kjører bil. Det finnes mange gode hundebur på markedet, og det finnes gode nettbutikker som også tilbyr rabatt på hundebur. Hundeburet skal passe til plassen i bilen, og det skal også være plass til hunden i bilen. 

Gjør hundeburet så komfortabelt som mulig å ligge i for hunden. Lag en myk plass hvor hunden kan slappe av, og hvor den trives å være. 

Start i det små

Når hundeburet er på plass er det lurt å starte i det små. Ha buret inne, la hunden sove, leke og slappe av i buret. Bær hunden i buret inn og ut av bilen noen ganger, og gjør det gjerne til en vane at man i blant går inn i bilen og sitter der litt uten å kjøre. Skru motoren av og på, start med noen helt korte kjøreturer – og bygg opp avstandene etterhvert. Dette er både for at hunden skal føle seg trygg, og for at hunden ikke skal bli så bilsyk og kvalm. 

Det er en læreperiode å få hunden til å bli klar til å kjøre bil. Det er en ny opplevelse for hunden, og det er derfor viktig at dere gjør det dere kan for at hunden skal venne seg til det, og for at den skal føle at det å være i bil og hundebur er en trygg opplevelse. Øvelse gjør mester.

Om Per Johnsen

Se også

Hva er en kjæledyrdagbok?

En kjæledyrdagbok er en personlig journal hvor du dokumenterer og holder oversikt over ditt kjæledyrs …

Bransjer i forkant av sikkerhetsteknologi

Det er lite som kan sammenlignes med viktigheten av sikkerhetsteknologi i en verden som i …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.