Hjem » Underholdning » NRK Supers nettsider – tips for de minste
nrk timmy tid
Foto: NRK

NRK Supers nettsider – tips for de minste

NRK Super sine nettsider er et fantastisk tilbud for alle barn, men i blant kan det bli vanskelig å finne frem i mylderet av tv-serier, radio, og småspill. NRK Super sine nettsider har en stor fordel forran apper, småspill og annen underholdning for barn til nettbrett, og det er at alt er helt fritt for reklame og kostbare lenker. Store barn finner lett selv det de liker på NRK Supers nettsider, men små barn trenger hjelp, så her er de seriene som har fungert for oss og vår eldste jente på snart 3 år. Kanskje du finner noe ditt barn vil sette pris på?

nrk timmy tid
Foto: NRK

Timmy Tid

Timmy Tid er en fargerik og festlig liten serie for de små. Sauen Timmy går i barnehagen hver dag, og der møter han bestevennene sine. Sammen finner de på mye artig, krydret med Timmy sin livlige fantasi. De enkelte karakterene er morsomme, og personlighetene er tydelig formidlet. Denne serien kan voksne også finne artig iblant.

 

nrk charlie bjørn
Foto: NRK

Lille Charlie Bjørn

Charlie Bjørn er en enkel liten serie om en taus bjørn som bruker lekene og fantasien sin til å bryte kjedsomheten eller ensomhet. Noe enkel handling, men viser på en fin måte at fantasi og lek alene kan være spennende, og at om man ikke får til så prøver man igjen. Noe kjedelig for voksne.

 

nrk daniel tiger
Foto: NRK

Her bor Daniel Tiger

Veldig fin og fargerik serie som på en god måte inviterer barnet til å engasjere seg i handlingen. Tema er hverdagslige og aktuelle tema som tannpuss, håndvask, leggetid, bursdag, barnehage, venner, følelser, og mestring. Alt er formidlet på en veldig god måte for barn 2-3 år, og voksne kan gjenbruke budskapene i hverdagen.

 

nrk kosinus
Foto: NRK

Kosinus

Et spennende norskt konsept som nå er inne i sin tredje sessong. Første sessong handler om at dragen Kosinus er veldig glad i tall og roter seg opp i problemer som Solveig må redde han fra, på veien møter de utfordringer med tall, former, størrelser, og farger. Sessong to bygger videre på konseptet og handler om at Kosinus hjelper barn som ikke får ting til. Sessong tre virker å være rettet mot litt eldre barn og handler om at Kosinus og Solveig ser på størrelser, lengde, tyngde, fart, og undersøker forskjeller med morsomme eksperimenter.

nrk brannmann sam
Foto: NRK

Brannmann Sam

Denne karen kjenner vel de aller fleste til. Handlingen er spennende for små barn, men kanskje ikke like pedagokiske som andre serier. Barna lærer litt om å vise hensyn og ta ansvar. Utover det er det bare spennende, og festlig sang som de aller fleste kan.

 

 

nrk karsten og petra
Foto: NRK

Karsten og Petra

Supertrivelig norskprodusert serie som bygger på bøkene med samme navn. Det finnes også en eldre produksjon av denne serien på dvd. Handler om Karsten og Petra, som er bestevenner og går i samme barnehage. Passe pedagogisk og veldig populært hos barn 2-5 år. Ok å se på også for voksne.

 

 

nrk kråkeklubben
Foto: NRK

Kråkeklubben

Artig innslag i barnetv produsert av NRK. Handler om Kråka og Krister som har sin egen klubb. De er ute i naturen og ser på dyr og planter. Litt innslag av slapstick som gjør at barna koser seg.

 

 

 

nrk lille jack
Foto: NRK

Lille Jack

Fargerikt og fengende animert eventyr for de aller minste. Storebror Isak skaper fantasifulle eventyr som lillebror Jack tar del i. Mye sang og dans, former og farger.

 

 

 

nrk peppa gris
Foto: NRK

Peppa Gris

Festlig animert serie om Peppa Gris, lillebror Georg, Mamma Gris og Pappa Gris. Artig musikk og passe barnslig tegnet. Har en tydelig historie som barna klarer å henge med på og humor som går rett hjem hos små barn. Ikke utpreget pedagogisk, men heller ikke hjernedødt.

 

 

nrk ra ra
Foto: NRK

Ra Ra, den bråkete løven

Handlingen er lagt til Jingle Jangle -jungelen, og hovedpersonen er Ra Ra, en løve som er glad i å utforske lyder i jungelen sammen med vennene sine. Enkel underholdning for de minste om lyder og vennskap, ikke særlig underholdende for voksne.

 

 

nrk rodde og kikkan
Foto: NRK

Rodde og Kikkan

Rodde og Kikkan holder et forrykende lørdagsshow for de aller minste. Tempoet er høyt og underholdningen perfekt for barn: stunt, slapstick, promp, skøyerstreker, sang, og dans. Helt greit å se på for voksne og.

 

 

nrk barnas supershow
Foto: NRK

Barnas supershow

NRK’s forrige satsning på lørdagsshow. Barna har klubb i en stor trehytte hvor de holder et forrykende show. Høyt tempo, noe musikkvideoer, spinnville «forskningsforsøk», prompe-sketcher og generell utdriting av voksne. Barna storkoser seg over tempoet, humoren, og at det viser en verden hvor barn gjør som de selv vil og voksne ikke har noe de skulle sagt. Helt ok å se på for voksne og.

 

Har dere gode NRK Super -tips? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under eller på Facebook!

Om Per Johnsen

Se også

Morsomme eksperimenter å gjøre når det er kaldt

Er dere lei av vinteren og har prøvd å engasjere barna i alle vinterleker dere …

Karsten og Petra på vinterferie Karsten

Karsten og Petra på vinterferie

24 januar kan vi igjen se Karsten og Petra på kino, denne gang på vinterferie! …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.