Hjem » Teknologi » FiLIP – Verdens første smartklokke for barn
© FiLIP Technologies

FiLIP – Verdens første smartklokke for barn

En dag Sten Kirkbak og sønnen på 3 år mistet hverandre på et kjøpesenter, fikk Sten ideen om en smartklokke for barn. Den skulle være både klokke, en telefon som selv små barn kan bruke, og gi foreldre mulighet til å finne barnet. 5 år senere har Sten fått utviklet og produsert klokken i USA. Inntil videre krever den et amerikansk mobilabonnement, men kanskje dette er noe vi får se her til lands om ikke så lenge?

FiLIP er basert på tanken om at den beste mobiltelefonen for et lite barn er ikke en mobiltelefon. FiLIP ser faktisk mest av alt ut som en klokke. Barn er barn, og FiLIP måtte kunne tåle å være med på barns lek, derfor er den solid, enkelt å bruke, fargerik, og vanntett. Som mobiltelefon er den svært enkel, den kan ringe mor eller far med trykk på en knapp, og ringe opp til 5 forhåndsinnstille nummer i nødstilfeller. Ellers har telefonen (eller klokken) innebygget lokalisering med GPS, mobiltårn lokalisering, og Wi-Fi triangulering, som skal gi best mulig bestemmelse av sted både utendørs og innendørs.

© FiLIP Technologies
© FiLIP Technologies

FiLIP krever at foreldrene installerer en app (tilgjengelig på Apple App Store og Google Play Store) og lager en online FiLIP-konto. Når det er gjort settes FiLIP opp mot appen som er installert på mor og fars mobiltelefoner. Mor og Far bruker så appen for å ringe til eller spore barnet.

Inntil videre er dessverre FiLIP bare tilgjengelig i USA, men hvem vet, kanskje vi snart ser den her i landet?

Ville du utstyrt dine barn med en slik om du hadde muligheten?

Vil du vite mer? Les om FiLIP 

Likte du denne saken? Hvorfor ikke abonnere på saker fra ITFamilien?

[mailchimpsf_form]

Om Per Johnsen

Se også

De beste datamaskinene å vurdere i 2023

Datamaskiner er en essensiell del av dagens samfunn, og i takt med den raske teknologiske …

Å finne en PC som passer for hele familien

Det kan være vanskelig å finne teknologi, utstyr og en PC som passer like godt …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.