Hjem » Teknologi » FiLIP – Verdens første smartklokke for barn
© FiLIP Technologies

FiLIP – Verdens første smartklokke for barn

En dag Sten Kirkbak og sønnen på 3 år mistet hverandre på et kjøpesenter, fikk Sten ideen om en smartklokke for barn. Den skulle være både klokke, en telefon som selv små barn kan bruke, og gi foreldre mulighet til å finne barnet. 5 år senere har Sten fått utviklet og produsert klokken i USA. Inntil videre krever den et amerikansk mobilabonnement, men kanskje dette er noe vi får se her til lands om ikke så lenge?

FiLIP er basert på tanken om at den beste mobiltelefonen for et lite barn er ikke en mobiltelefon. FiLIP ser faktisk mest av alt ut som en klokke. Barn er barn, og FiLIP måtte kunne tåle å være med på barns lek, derfor er den solid, enkelt å bruke, fargerik, og vanntett. Som mobiltelefon er den svært enkel, den kan ringe mor eller far med trykk på en knapp, og ringe opp til 5 forhåndsinnstille nummer i nødstilfeller. Ellers har telefonen (eller klokken) innebygget lokalisering med GPS, mobiltårn lokalisering, og Wi-Fi triangulering, som skal gi best mulig bestemmelse av sted både utendørs og innendørs.

© FiLIP Technologies
© FiLIP Technologies

FiLIP krever at foreldrene installerer en app (tilgjengelig på Apple App Store og Google Play Store) og lager en online FiLIP-konto. Når det er gjort settes FiLIP opp mot appen som er installert på mor og fars mobiltelefoner. Mor og Far bruker så appen for å ringe til eller spore barnet.

Inntil videre er dessverre FiLIP bare tilgjengelig i USA, men hvem vet, kanskje vi snart ser den her i landet?

Ville du utstyrt dine barn med en slik om du hadde muligheten?

Vil du vite mer? Les om FiLIP 

Likte du denne saken? Hvorfor ikke abonnere på saker fra ITFamilien?

Abonner på nyhetsbrevet!
* = obligatorisk felt

Om Per Johnsen

Se også

Hvordan blir fremtiden til dataspill?

Dataspill har virkelig vært i en voldsom utvikling over de siste årene. Hvis du var …

Vi ringer mindre, men kommuniserer mer?

«Vi snakker mindre i telefon, men vi kommuniserer mer» – forteller Hans-Petter Nygård-Hansen i en …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Plagsomme sprettoppvinduer...

.. er det ingen som liker, men heldigvis er de lett å bli kvitt! Vi i ITFamilien jobber hardt med denne bloggen, og blir kjempeglad om du viser din støtte ved å like/dele oss på Facebook, Google+, eller Twitter. Som takk lover vi at du ikke får se flere sprettoppvinduer!

Ikke lik ITFamilien, jeg foreretrekker sprettoppvinduer

Liker du ITFamilien?

Vis oss din støtte - lik eller del oss, og ta farvel med plagsomme sprettoppvinduer!