Hjem » Samfunn » Se opp for Bitcoin-svindel på aksjebloggen.com, i eposten og på sosiale medier (Bitcoin Code)

Se opp for Bitcoin-svindel på aksjebloggen.com, i eposten og på sosiale medier (Bitcoin Code)

Den siste tiden så har det florert med forskjellige svindler og de begynner å bli mer sofistikert. En av de mest aktive svindlene nå er noe som kalles for Bitcoin Code som blir pushet i epost, sosiale medier og andre kanaler. De frister med noe som kalles for «kryptoroboter». I markedsføringen av disse robotene blir det gjerne brukt:

  • Firmaet bak aksjebloggen.com bruker kjendiser som eksempler på folk som har investert
  • «Garantert» avkastning
  • Lovnader om nøyaktighet
  • Bli med før det er for sent

For det første så er det viktig å understreke at det finnes i dag ikke kjendiser som investerer i disse robotene. Dette er en måte for svindlerne å bruke kjente personer og bygge opp «trust» hos deg. Annonsene er gjerne utformet som VG eller Dagbladet-artikler.

Når det kommer til investeringer så er det faktisk helt umulig å garantere avkastning. For å kunne garantere avkastning så må man vite nøyaktig hva som fremtiden bringer. Dette er ikke mulig med aksjer og ihvertfall ikke med Bitcoin. Så om du blir fristet av å handle Bitcoin med garantert avkastning så burde varselllampene begynne å blinke.

En ting vi ser går igjen er at det brukes ord som heter «nøyaktighet» i disse reklamene. Det er jo et ord som de igjen bruker for å villede deg. På alle disse krypto-svindlene så er det en ting som går igjen «99,9 % nøyaktighet». Det er bare et ord de bruker for å få deg til å tro at dette er en robot.

Er det egentlig en kryptorobot?

Vi har ikke satt noen penger inn for å sjekke men det er måten denne svindelen fungerer på at de lokker deg inn til å investere på en plattform. De ønsker at du først setter inn 250 dollar slik at de får aktivert noe som heter en CPA deretter så ønsker de at du setter inn mer penger. Dette er på uregulerte markeder og vi vet ikke om det faktisk er slik at det er en faktisk ekte børs.

Vi vet at flere som har investert opplever i etterkant telefoner fra svindlerne som ber om mer penger. Flere opplever det som truende og plagende.

Hva burde du gjøre om du har investert i krypto-svindel?

Om du allerede har gått på limpinnen og investert i Bitcoin Code eller andre kryptorobter så bør du snarest anmelde til politiet. Du burde også kontakte banken din for å se om det er noe du kan gjøre for å få pengene tilbake.

Du skal heller ikke skamme deg om du har investert for det er slik at dette er en svindel som er veldig godt gjennomført. Et raskt Google-søk viser at aksjebloggen.com har tatt kontroll over mange nettsider som de bruker for å legitimere nettopp kryptorobotene.

Om Per Johnsen

Se også

Strengere straff for å dele krenkende bilder, film og lydopptak av andre

Personer som deler krenkende eller åpenbart private bilder, filmer og lydopptak av andre, kan nå …

Familiebolig

Nyoppført bolig – et praktisk og forutsigbart alternativ som passer hele familien

I Norge er det sterke tradisjoner rundt det å eie egen bolig, store deler av …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Plagsomme sprettoppvinduer...

.. er det ingen som liker, men heldigvis er de lett å bli kvitt! Vi i ITFamilien jobber hardt med denne bloggen, og blir kjempeglad om du viser din støtte ved å like/dele oss på Facebook, Google+, eller Twitter. Som takk lover vi at du ikke får se flere sprettoppvinduer!

Ikke lik ITFamilien, jeg foreretrekker sprettoppvinduer

Liker du ITFamilien?

Vis oss din støtte - lik eller del oss, og ta farvel med plagsomme sprettoppvinduer!