Hjem » Samfunn » Sexhjelpemidler for funksjonshemmede

Sexhjelpemidler for funksjonshemmede

Vi har en tendens til å glemme de vanskeligstilte i samfunnet. Men de får stadig bedre livskvalitet og muligheter. Det er bra det også har blitt satt fokus på sex og funksjonshemming. Det handler om mennesker som har like mye behov for nærhet og nytelse som oss uten slike problemer i livet.  Om man da ikke har en partner til å hjelpe seg, så er det bra at man kan oppleve seksuell nytelse med sexleketøy.

De samme retningslinjene som gis til unge og voksne med dilemma i hverdagslivet, blir gitt til dem som har funksjonsnedsettelse. Samtidig som de kan få enda bedre oppfølging av helsepersonell og rådgiver. Men det kommer an på hvilken type funksjonshemming man har, og hva man vil oppnå.

Bevegelsesbesvær

Når det gjelder dem som har problemer med å bevege fritt eller lider av dysmeli så kan vibratorer fungere. De har batteridrevne motorer som aktiviseres med en knapp. Dermed kan man legge den mot kjønnet og oppleve orgasme kanskje for første gang. Womanizer har også en sugende effekt uten at den berører kjønnet. En roterende tunge gjør alt selv slik at man når klimakset.

Kognitiv svikt

Men selv om man har relativt god bevegelse, så kan man ha utfordringer når det gjelder sex. Er man synshemmet eller døv så kan det by på problemer. Men like sant som de er levende vesener så har de også et sexliv. Enten alene eller med en partner. Sexleketøy som har lyd eller som har en instruksjon med blindeskrift vil gjøre opplevelsen mye bedre.

Kondomeriet erfaring

Mange velger Kondomeriet fordi de har god erfaring med dem. Her fins 1000 vis av produkter som kan brukes selv for vanskeligstilte. Det kan likevel hende man trenger hjelp til å koble seg på internett, men det fins det god hjelp med. Mye er gjort når man først har forsendingen underveis. Da gjenstår det bare å se hva som venter i pakken.

Om Per Johnsen

Se også

skyer

1 av 10 vurderer å leie ut i ferien

Det blir norgesferie for mange i år også, og ni prosent vurderer å leie ut …

Strengere straff for å dele krenkende bilder, film og lydopptak av andre

Personer som deler krenkende eller åpenbart private bilder, filmer og lydopptak av andre, kan nå …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.